24 Ağustos 2012 Cuma

TÜRKİYE'DE RUH, DURUŞ, AVRUPA'DA TAKIM OLMAK



  Ülkemizde özellikle 3 büyüklerde yıllardır bir duruş çabası, bir ruh arayışı arayışı var malum. Beşiktaşlılık duruşumuz, 2000 ruhumuz , 3 temmuz sürecindeki direnişimiz ve bu etkenlerle takımımıza takım olgusu yaratma çabamız. Çabamız doğal görünebilir ama acaba Avrupa'nın önde gelen liglerinde ve kulüplerinde böyle birşey var mı? 

  İspanya'da bazı takımlarda takım olabilme veya kamuoyuna takım oldugu algısını aşılama çabasına girmiş. Taraftarlar değil kulüplerin yönetimleri girmiş bu çabaya. Girmiş ama nasıl girmiş bir inceleyelim.

  Atletico de Madrid 2011-2012 sezonu öncesinde bir video hazırlamış. Bu videoda vurgulanan isimlerin değil takımın önemli olduğu ve bir ekip olunduğu.





Aynı şehrin diğer takımı Real Madrid ise bu sezonun başında hazırladığı video ile aynı mesajı taraftarlarına iletmiş: ''Biz bi takımız, biz Real Madrid'iz '' .





Ve Barcelona'nın Türk Hava Yolları reklam filmi. Geçen yıl çekilen bu reklam filminde nispeten oyuncular biraz da ön planda olsa da mücadele,azim,kararlılık mesajları veriliyor.




Acaba ülkemiz taraftarlarının kendi çabaları ile yaptıkları takımına bir duruş katma çabası mı doğru yoksa Barcelona,Real Madrid ve Atletico de Madrid'in yaptığı yönetimsel çalışmalar mı karar sizin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder