4 Mayıs 2019 Cumartesi

Furkan Buğra Yolcu'nun Gözünden Allahyar Sayyadmanesh




29/06/2001 tarihinde İran’ın Amul kentinde doğan Allahyar, futbola Padideh Sari takımında başladı. Daha sonra Saipa takımına transfer olan oyuncu 2017 yılında İran U17 takımıyla Dünya Kupası'nda yıldızını parlattı.

Zor bir grupta mücadele eden İran takımı gruptan çıkmayı başardı ve çeyrek finalde Almanya takımına elendiler. Allahyar turnuvayı 3 gol 1 asist ile tamamladı. Takım olarak oldukça dikkat çeken bir ekip oldular. Younes Delfi, Mohammad Sharifi ve Allahyar en çok öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Allahyar, bu turnuva sonrasında çoğu Avrupa takımının radarına giren bir oyuncu oldu. Daha sonra İran Ligi'nin en güçlü takımlarından Esteghlal’a transfer oldu. Estaghlal takımında çok ciddi süreler bulamadı oyuncu. Bunun nedenlerinden biri, takımı AFC Şampiyonlar Ligi’nde oynaması ve bu yüzden yabancı forvet transferleri yapmış olmaları.

Oyuncu, Guardian tarafından gelecekte dünya futbolunda fark yaratacak 60 oyuncunun bulunduğu listede de kendine yer bulmuştu.





Oyuncu, geçtiğimiz dönemlerde Galatasaray ile anlaşmıştı ancak çıkan sorunlar nedeniyle transferi gerçekleşmedi. Asya’da oldukça değer verilen ve gelecek beklentisi olan isimler arasında yer alıyor oyuncu.






OYUNCU ÖZELLİKLERİ

Oyuncunun özelliklerine gelecek olursak, öncelikle yaşına rağmen dinç ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Kas kütlesinin oldukça iyi olduğunu, yaşıtlarına göre de ciddi gelişim gösterdiğini söylemek lazım.



Oyuncu ceza sahası içinde ve etrafında tehlikeli olabilen ve sık sık boş koşular yaparak arkadaşlarına da alan açabilen bir oyuncu. Ceza sahası etrafında kaleyi gördüğünde kaleye şut atmaktan çekinmeyen bir oyuncu. Bu şutlarında da isabet sağlayabilen bir isim.

Oyuncunun oyun zekası da azımsanmayacak seviyede iyi. Sezgileri iyi bir oyuncu. Tarz olarak bana direkt Radamel Falcao’yu anımsatıyor. Onun gibi savaşan ve yırtıcı oyunu seven tarzda bir golcü.
Fenerbahçe’nin yatırım amaçlı doğru isme gittiğini düşünüyorum. Tabii direkt gelip 20’li gol sayılarına ulaşmasını beklemek hayalcilik olur. Oyuncu henüz 17 yaşında ve gelişime oldukça açık bir isim. O yüzden doğru eğitimle ve çalışma temposuyla kesinlikle hem saha içinde başarılı olabilecek hem de ilerde yapacağı transferlerle kulübe kazandıracak bir oyuncu.


EKSİLERİ

Oyuncunun eksik yönleri ise, ara ara bireysel işler yapma çabasına girmesi ve takım oyunundan kopması. Oyuncunun 2’li forvet sisteminde daha etkili olacağını düşünüyorum. Yanında oynayan oyuncuyla uyumu yakalarsa katkısı üst seviyeye çıkabilir. Tek forvet sisteminde şu an direkt etki edebileceğini düşünmüyorum.

Sabır gösterip oyuncuya destek olmak önemli. Çünkü çok farklı bir iklimden geliyor ve uyum konusunda çalışma yapmak gerekecektir. Transfer gerçekleşir umarım ve Allahyar’ı canlı izleriz. Ben oyuncunun yeteneklerine oldukça güvenen kesimdenim. Dediğim gibi U17 Dünya Kupası'nda yaşıtlarının çok üstünde fizik gücü ve oyunuyla direk dikkatimi çekmişti ve notlarım arasına girmişti.

 Kısaca size oyuncuyu tanıtmak ve neleri yapar, neleri eksik anlatmaya çalıştım, umarım beğenirsiniz. İyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder