11 Ağustos 2017 Cuma

Giuliano Victor de Paula

GIULIANO VICTOR DE PAULA

Guiliano Kimdir?

31 Mayıs 1990 Curutiba doğumlu, 1.72 boyunda, Brezilyalı, ''sağ ayaklı'' ofansif orta saha oyuncusudur.


Guiliano'nun Kariyeri:


Futbola Paraná altyapısında başlayan oyuncu, Paraná'da profesyonel olduktan sonra 18 yaşındayken, 4.7 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Internacional'e transfer oldu.

Internacional ile kısa sürede büyük başarılara imza atan Giuliano,2009 yılında Brezilya U-20 takımı ile SUDAMERİCANO U-20 Kupası'nda 8 maçta 2 gol kaydetti.




Kulübü Internacional ile de  2010 yılında henüz 20 yaşındayken Kıta'nın en büyük kupası olan Copa Libertadores'i kazandı.




O yıl, Copa Libertadores'in kazanılmasında kupada attığı 6 golle pay sahibi oldu.
2010 Copa Libertadores Finali'nde Chivas'a karşı oynanan iki maçta da birer gol atan Giuliano, genç yaşında finale damga vurdu ve birçok Internacional oyuncusuyla birlikte Avrupa takımlarının dikkatini çekti.


Giuliano bu çıkışıyla Brezilya Milli Takımı formasını da iki hazırlık maçında giyme şansı buldu.

Kariyerine Avrupa'da devam edecek Giuliano, dönemin paralı takımlarından Dnipro'ya, 11 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.


Dnipro ile 4 sezonda 104 maçta 20 gol atan Giuliano, 2014/2015'te ülkesi Brezilya'ya Grémio'ya döndü.

Gremio'da 3 sezonda 105 karşılaşmada forma giyip 17 gol atan oyuncu bu performansıyla tekrar Avrupa'ya, Lucescu'nun Zenit'ine transfer oldu.

Zenit'te geçirdiği 1 yıllık süreçte özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde müthiş bir performans sergileyen Giuliano, grup maçlarının 11'ine de seçildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde 8 maçta 8 gol 5 asistlik performans sergileyen yıldız, ligde de 28 maçta 8 gol 4 asist ile oynadı.  takımının hem en golcü hem de en çok asist yapan oyuncusu oldu.



Son maçlarda sık sık Brezilya Milli Takımı'na da davet edilen ve forma şansı bulan Giuliano, Zenit'teki hoca değişikliği ve özellikle Arjantin'den yapılan transferlerden dolayı huzursuz oldu ve 2018 Dünya Kupası'nda olmak istediğinden ve bunun için düzenli olarak oynaması gerektiğini düşündüğünden dolayı takımdan ayrılma kararı aldı.






GIULIANO'NUN OYUNCU ÖZELLİKLERİ:

Giuliano 10 numara olarak adlandırılan fakat fizik olarak klasik 10 numaralardan farklı bir yapıda. İlk izlendiğinde kadife bilekleri ile ince çevik yapısıyla insanların gözüne hoş gelecek 10 numaralardan değil. Yani, bileklerine hakim olmasına rağmen kalın görüntüsü nedeniyle düz bir oyuncu sanılabilir ilk bakışta. Bu yüzden 1 maçta 2 maçta tribünleri ayağa kaldıracak anlar göremezsek şaşırmayalım.

 Daha kalıplı, fiziksel gücü üst düzeyde olan, klasik 10 numaralara oranla oyun devamlılığı daha fazla olan, santrafor fiziğinde olmamasına, uzun boylu olmamasına rağmen gerektiğinde 9.5 numara gibi oynayıp ceza sahası içinde gol kovalayabilen, görev verilmesi halinde 8 numara gibi oynayıp takımının hücuma çıkmasında da sorumluluk alabilecek zihniyette bir oyuncu.




Karşılaştırmak gerekirse;

 Lucas Lima gibi bilek hareketleriyle göze hitap eden, 2 kişinin arasından geçip tribünleri ayağa kaldıracak bir oyuncu değil, skor yapabilecek, uzaktan şutlarla tehlike yaratabilecek, dönen toplarda etkili olabilecek ve kendisini tamamen oyuna verebilecek bir oyuncu.

 


Diego Ribas gibi geriye gelip pas dağıtan, kalabalık orta sahada yalnız kalıp 3. bölgeden uzaklaşacan bir oyuncu değil, Santrafora yaklaşan, gole yakın,skoru kovalayan bir oyuncu.

Klasikleşmiş 10 numaralardan bir diğer farkı ise, hırslı yapısı.
Saha içindeki mücadelesini, gol sevinçlerindeki veya kaçırdığı gollerdeki hırsını taraftara geçirebilecek ve kendini taraftara sevdirebilecek bir 10 numara.


Bu sezon için konuşmak gerekirse de ekstra bir motivasonu var, 2018 Dünya Kupası.

Giuliano'nun 10 Numara, forvet arkası pozisyonu dışında oynayabileceği diğer pozisyonlar ise sağ ve sol kanat.

UYARI: Yeni bir ülkeye geliyor olması, yeni bir sisteme dahil olması, farklı oyuncu özelliklerine sahip olması nedeniyle kendisinden bir Alex performansı beklememek gerek. 


PEKİ ZENIT NEDEN GIULIANO'YU BIRAKIYOR?

Zenit bu yıl teknik direktör değişikliğine gitti. Lucescu'nun yerine Roberto Mancini geldi göreve. Mancini'nin göreve gelmesiyle Zenit hem sistem değişikliğine gitti hem de birçok yüksek bonservisli oyuncu kattı kadrosuna. Özellikle Arjantin pazarına yönelen Zenit, River Plate'den Driussi'yi yaklaşık 20 milyon Euro'ya kadrosuna kattı. 

Sistem değişikliği ve Driussi'nin 9.5 numara gibi kullanılıp forma şansı bulmasıyla ligin ilk maçlarında yedek kalan Giuliano, Zenit yönetimine oynamak için ayrılmak istediğini söyledi.
Zenit yönetimi de 6-7 milyon Euroluk bir bedelle satılabileceği kararını aldı.



Böylece Giuliano Zenit'ten ayrılıp, düzenli olarak oynayacağı bir takıma gidip Brezilya Milli Takımı'ndaki yerini kaybetmemek için önlemini almış oldu.





NOT: Giuliano, Brezilya Milli Takım teknik direktörü TİTE'nin 10.08.2017 günü açıkladığı, Brezilya'nın Ekvador ve Kolombiya maçları kadrosunda yerini aldı.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder