4 Eylül 2012 Salı

SORUN SADECE FENERBAHÇE'DE Mİ ?

Son günlerde, belki de her zaman olduğu gibi medya Fenerbahçe'nin üzerine gidiyor.Belki malzeme bulmakta zorlanmıyor, malzemeyi Fenerbahçe medyaya adeta servis ediyor kendi içinde yaşadığı sorunlarla ama bu sorunlar sadece Fenerbahçe'de mi var. 

BASINA GÖRE FENERBAHÇE'DE NELER OLUYOR:
Alex-Aykut Kocaman sorununa Baroni de katıldı gibi görünüyor.Alex'in yaşadıklarına tavırlı gibi görünen Baroni , Sivasspor karşısında yedek soyunacağını öğrenince portekizce hakaretler eşliğinde antrenmanı terketmiş.Bunun üzerine Baroni Sivasspor maçı kadrosuna alınmadı ve Alex krizinin ardından yeni bir kriz yarattı.Üzerine bir de José Raul Meireles transferi olunca Baroni'nin daha ne sorunlar yaratacağı konuşulur oldu.

BASINA GÖRE GALATASARAY'DA NELER OLUYOR:
Aynı hafta Galatasaray ne yaptı.Tempolu bir oyun sonucunda ligin formda ekiplerinden Bursasporu 3-2 mağlup etti Galatasaray. Burak Yılmaz attığı golle tüm eleştirilere cevap verirken Umut Bulut da gollerine devam etti.Hamit kötü bir performans sergilerken sabretmek gerekirdi en az 1 yıl. Galatasarayın bu karsılasmada konusulan tek eksiği duran oldu.

Duran toplardaki zaafı ise transfer döneminin son gününde transfer edilen tecrübeli stoper Cris ile çözecek Galatasaray.Kısıtlı zamanda yapılmış çok iyi bir transfer olarak görünüyor.Cris de takıma monte edildiğinde Galatasarayın pek bir eksiği kalmamış olacak.Ligin zaten favorisi olarak gösterilen Galatasaray, taraftarı ile birlikte Manchester United maçı için sabırsızlanıyor.


GALATASARAY'IN DURUMUNU BİR DE BEN KISACA DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM:

İlk önce olumlu yanlarına bir bakalım.Umut Bulut'un mücadelesi Galatasaray için büyük bir artı.Elmander ile birlikte rakip defanslara yaptıkları baskı rakiplerin kendi oyunlarını kurma çabasını boşa çıkarıyor.Bu sayede Galatasaray tempo yapabiliyor.Tabi ki motivasyon konusunda Terim'in etkisi de büyük.Defans oyuncularının da çabuk oyuncular olması Galatasaray adına özellikle iç sahada büyük avantaj.

ŞİMDİ GELELİM GALATASARAY'IN KONUŞULMAYAN SORUNLARINA:
Fatih Terim ile yönetim arasındaki uyumsuzluğun farkında değil kimse.Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim belki de kariyerinin en uzun basın toplantısını yaptı Bursaspor maçı sonrası.Peki neden ?
Terim basın toplantısında medyayı överek yönetimden bazı isimlere mesajını iletti.Terim basına; eskiden bunca yalan transfer haberini nasıl yazıyorsunuz diye size kızardım ama bazı şeyleri yeni öğreniyorum derken, yönetimin Terim'in isteği dışında isimlerle ilgilenip, haber yaptırdığını vurguladı. Terim toplantıda, Galatasaray'ın içinden bile 20 ayrı kaynak var dedi.Yönetimin başına buyruk iş yaptığını ve bunun bir sorun olduğunu bir basın toplantısında açık açık belirtti aslında. Ama bunu kimse umursamadı.Çünkü basın bunları Galatasaray'da bir sorun olarak görmedi.

Bir diğer sorun olarak görebileceğimiz olay Burak Yılmaz'ın kameralara yaptığı sus işareti.İşaret kimeydi? Neden yaptı? Nasıl bu kadar dolmuş bu futbolcu ve dolmamak için ne yapmış? Benim düşüncem Burak Yılmaz ''ben sahada konuşurum'' lafını yanlış anlamış.

Burak Yılmaz bu kadar inanıyorsa Beşiktaş maçındaki pozisyonda bir darbe olduğuna , antipatik olmamak için Beşiktaş maçından sonra çıkıp, ben kendimi yere atmadım ama pozisyon dısardaymış diyebilmeliydi.
Ama hiçbir açıklama yapmadı.Yapmadı ama kimse de ona bu sus hareketinden sonra Emre Belözoğlu muamelesi yapmadı!

Galatasaray'ın yeni transferi Cris için basınımız, Cris'in tecrübesini vurgu yapıyor. Evet tecrübeli ve kaliteli bir futbolcu.Transfer eğer 1 yılla sınırlı kalacaksa yararlı da olur. 
Ancak Cris Galatasaray'a transferi için ne düşünüyor? Fransız basınında çıkan haberlerde Cris, Lyon başkanının kendisini Galatasaray'a sattığını söylemesi üzerine başkana orta parmağını göstermiş.Bunun üzerine başkan polis çağıracağını söyleyerek Cris'i sakinleştirmeye çalışmış ancak Cris kapıları tekmelemiş ve transfer olmak istemememiş.Bunlar da konuşulmuyor bugünlerde spor programlarında.


İKİ TAKIMIN SORUNLARINI KARŞILAŞTIRALIM

FENERBAHÇE:

1-Alex problemi nasıl çözülecek?

2-Baroni olayı büyüyecek mi?

3-Selçuk Şahin'ı ıslıklayan taraftar ileride de bu huyuna devam edecek mi?


GALATASARAY:

1-Fatih Terim ile Yönetim arasındaki sorunlar nasıl çözülecek?

2-Burak Yılmaz bu agresifliğini sonlandırıp futboluna konsantre olabilecek mi?

3-35 yaşında son transferini yapmış Cris ne kadar istekli çalışıp da Ujfalusi'nin yerini dolduracak?

4-Hamit'in 3 maçlık etkisiz performansında ıslıklamanın eşiğine gelen taraftar ileride sorun yaratır mı?





 İki takımın sorunları bu kadar benzer görünürken , Aykut Kocaman ve Fenerbahçenin sürekli üzerine gidilmesi , basındaki Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe düşmanlığıdır.

1 yorum: